SEM
Wat kan je het beste doen op een vrije zaterdagavond? Dat is natuurlijk uit eten gaan met vriendinnen! Ik kreeg van de dames de taak om een goed en gezellig eettentje uit te zoeken in Amersfoort. Komt dat even goed uit, want goede hotspots zoeken is namelijk mijn bijna obsessieve hobby.  Na wat gegoogle kwam ik bij SEM uit. Hmm… SEM.. Sla En Meer. Nadat ik de online menukaart had bestudeerd, kwam ik tot de conclusie dat wehier heen moesten!

Keuzes
Heerlijke opties voor salades en soepen staan er bij SEM op de menukaart. Kaylee koos voor de salade met gerookte zalm, Willemijn voor de salade met biologische biefstukreepjes en ik met mijn grote trek dezelfde salade als Willem én de dagsoep. De dagsoep was deze keer zoete aardappelsoep met sinaasappel. De soep was echt heerlijk, ook al vond ik de combinatie gek klinken! Ik had het niet erg gevonden als er meer biefstuk in de salade had gezeten (eiwitten, kom maar door), maar ondanks dat hele kleine minpuntjesmaakte de salade incl. kidneybonen, broccoli, aubergine, cherrytomaatjes en pijnboompitten verrukkelijk. Kaylee kon haar salade (gelukkig) niet op, dus ook van de gerookte zalm met o.a. andijvie en bulgur mocht ik genieten.

Na de soep en salade was ik wel toe aan iets zoets! Dus Willemijn en ik besloten nog een klein taartje te nemen. Ik nam de strawberry chocolate chip (ja, net zo lekker als dat het klinkt) en Willemijn de frambozen cheesecake. Dat was een heerlijke afsluiter.

SEM

Personeel
Het personeel was echt súper vriendelijk! We kregen uitgebreide informatie over de verschillende theesoorten en de taartjes en er is een paar keer gevraagd of het allemaal smaakte. Toen ik wanhopig vroeg om een visitekaartje (want deze spaar ik) kreeg ik ook nog drie bonnen voor gratis koffie! Kan niet beter.

Kom ik terug?
Absoluut! Wie wil er nou geen gratis koffie… Ook zonder de gratis warme dranken zou ik zeker terugkomen. Het hele sfeertje van SEM is supertof en door de medewerkers voel je je meteen thuis. Ik ben heel blij dat ik deze hotspot in Amersfoort heb mogen ontdekken!