Op mijn instagram @sharonvantuil kon iedereen kiezen of zij een receptje wilden met zalm en rijst of met kip en zoete aardappel. Kip en zoete aardappel was de duidelijke winnaar en op die manier heb ik met die twee ingredienten als basis een nieuw receptje samengesteld. Zoete aardappelfrietjes met kip en champignons it is!

Ingredienten voor twee personen:
200 gram zoete aardappel
provençaalse kruiden
200 gram kip
200 gram champignons
1 oranje paprika
200 gram champignonragout

Bereidingswijze:

  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • snijd de zoete aardappel in de vorm van frietjes, bestrooi deze met provencaalse kruiden en een eetlepel olijfolie, stop daarna in de oven (kijk zelf even hoe snel jij ze lekker vindt, ik heb ze 35 minuten in de oven gehad).
  • snijd de kip in kleine stukjes, bestrooi met kipkruiden en bak deze in een wokpan in een eetlepel olijfolie
  • snijd de champignons in plakjes, bestrooi met peper en voeg deze toe aan de kip
  • snijd de paprika in kleine stukjes en voeg ook deze toe aan de wokpan
  • bereid de champignonragout volgens de aanwijzingen op de verpakking
Zoete aardappelfrietjes uit de oven met kip en champignons

Zoete aardappelfrietjes uit de oven met kip en champignons

Voedingswaarde voor 1 persoon:
470 kcal
256 gram koolhydraat
31 gram eiwit
10 gram vet