Na een break is het weer tijd voor een heerlijk receptje. Rond oud en nieuw waren Stijn en ik in Londen en we hebben in een restaurant van Jamie Oliver gegeten, daar kregen we heerlijke zoete aardappel frietjes, dat én het feit dat ik erg van kipschnitzels houd was de inspiratie voor dit recept!

Ingredienten voor twee personen:
400 gram zoete aardappel
200 gram kipfilet
1 eiwit
20 gram panko
10 gram havermout
Portugese kipkruiden
300 gram rode kool
20 gram geitenkaas

Bereidingswijze:

  1. warm de over voor op 180 graden
  2. snijd de zoete aardappel in de vorm van frietjes en smeer ze in met olijfolie
  3. leg de zoete aardappel op aluminiumfolie op de bakplaat en bestrooi ze met Provençaalse kruiden en bak de frietjes 30 minuten
  4. probeer twee ‘platte’ kipfiletstukken te hebben van 100 gram per stuk
  5. smeer de kipfilet in met eiwit
  6. roer de panko, havermout en de Portugese kipkruiden door elkaar
  7. bestrooi de kipfilet met de panko etc. en bak deze totdat ze bruin kleuren
  8. doe 300 gram rode kool in een schaal en stop deze voor 3 minuten op 800 watt in de magnetron
  9. laat de rode kool wat afkoelen en voeg een halve eetlepel olijfolie toe met de geitenkaas
Zelfgemaakte kipschnitzel, zoete aardappelfrietjes met rode kool salade

Zelfgemaakte kipschnitzel, zoete aardappelfrietjes met rode kool salade

Voedingswaarde per persoon:
527 kcal
63 gram koolhydraat
35 gram eiwit
15 gram vet