Het aspergeseizoen is begonnen! Omdat ik niet echt fan ben van deze groentesoort, wilde ik juist een lekker gerecht maken mét asperges. Deze groente gecombineerd met spek en pangasiusfilet is heerlijk.

Ingredienten voor twee personen:
4 asperges
2 pangasiusfilets
4 plakjes ontbijtspek
viskruiden
400 gram gnocchi
2 rode uien
1 prei

Ingredienten voor de botersaus:
30 gram boter
beetje water
kurkumakruiden
1/8 visbouillon
drie drupjes limoensap

Bereidingswijze:

  1. schil de asperges en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. terwijl de asperges koken wordt de saus gemaakt, doe 30 gram boter in een pannetje met een laagje water en breng dit aan de kook
  3. voeg wat kurkumakruiden toe en klop met een garde
  4. voeg een heel erg klein beetje visbouillon toe (pas hiermee op!!) en een paar drupjes limoensap (proef even en voeg anders nog iets toe)
  5. laat de saus afkoelen
  6. giet de asperges af en laat deze kort afkoelen
  7. kruid de pangasiusfilet met viskruiden
  8. rol de asperge samen met de pangasiusfilet in twee plakjes ontbijtspek, bak deze in een koekenbak of gril ze onder de grilplaat
  9. kook de gnocci volgens de aanwijzingen op de verpakking
  10. snij de ui en prei in kleine stukjes en wok dit
Witvis met spek, asperges en gnocchi én een zelfgemaakt botersausje

Witvis met spek, asperges en gnocchi én een zelfgemaakt botersausje

Voedingswaarde per persoon:
568 kcal
74 gram koolhydraat
32 gram eiwit
16 gram vet