In plaats van een gerecht, een toetje voor ná het gerecht. Aangezien het vijf december is, zitten we volop in de kadootjes en lekkernijen. Dit is een Sinterklaasflap gemaakt met o.a. wortel, speculaaskruiden en amandelschaafsel.

Ingredienten voor 6 stuks:
drie plakjes bladerdeeg
50 gram wortel
50 gram banaan
30 gram amandelschaafsel
20 gram suiker
speculaaskruiden

Bereidingswijze:

  1. verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
  2. snijd de plakjes bladerdeeg door midden
  3. mix met een staafmixer de wortel, banaan, amandelschaafsel, suiker en de speculaaskruiden
  4. als alles goed gemixt is schep dan een eetlepel van het mengsel op het halve plakje bladerdeeg en vouw deze dubbel
Sinterflapje

Sinterflapje

Voedingswaarde per stuk:
147 kcal
19 gram koolhydraat
2 gram eiwit
7 gram vet