Diner dinsdag en deze keer een gerecht wat snel te bereiden is! Heerlijke gegrilde kalkoenfilet met rijst, kikkererwten en avocado.

Ingredienten voor twee personen:
120 gram zilvervliesrijst
halve rode ui
1 teentje knoflook
halve japaleno peper
blik kikkererwten kikkererwten (uitlek gewicht 265 gram)
halve avocado
200 gram kalkoenfilet

Bereidingswijze:

  1. bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. snijd de ui, knoflook en de peper in hele kleine stukjes en fruit deze in een koekenpan met een eetlepel olijfolie
  3. laat de blik kikkererwten uitlekken en voeg deze na vijf minuten toe aan de koekenpan
  4. snijd de avocado in kleine stukjes en voeg ook deze toe aan de pan
  5. smeer de gril (bij mij een tosti-ijzer) in met olijfolie en gril de kalkoenfilet
  6. TIP: chilisaus smaakt er top bij!
Kalkoenfilet met rijst, kikkererwten en avocado

Kalkoenfilet met rijst, kikkererwten en avocado

 

 

 

 

 

 

 

Voedingswaarde per persoon:
559 kcal
65 gram koolhydraat
41 gram eiwit
15 gram vet