WAUD
Onlangs kwamen twee vrienden op bezoek in Nijmegen en we wilden gaan eten in een goed restaurant. Een paar keer in de week geef ik bootcamps en regelmatig kom ik langs een restaurant genaamd WAUD. Ik wilde er altijd nog een keer heen, dus besloot ik om Willemijn en Anthony hiermee naar toe te nemen. WAUD had nog 1 tafel vrij voor drie personen (hadden wij even geluk).

Keuzes
Ik houd van apart eten. Eten dat net iets anders is dan normaal en ik geniet intens van nieuwe voedingsmiddelen uitproberen. Deze kaart sprak me direct aan. Gerechten met pompoen-aardappelpuree, inktvispasta en roodlof staan op de kaart bij WAUD.

Er is keuze tussen een kleine, middelgrote en grote portie. Het is mogelijk om meerdere porties tegelijk te bestellen of na elkaar. Ik koos voor twee kleine gerechten. De parel couscous koekjes van kikkererwten en pompoenpit leken me heerlijk en ook de Hollandse eendenborstfilet met pompoen-aardappelpuree en rode kool compote wilde ik graag op mijn bordje zien.

Oh ja.. als toetje had ik trouwens een pompoen- kaneelcake met een icing van gin…

In lange tijd had ik niet zo ‘uitdagend’ gegeten en ik genoot ontzettend van het eten wat voor me lag. ‘Eerlijk, biologisch, duurzaam, betaalbaar, puur: gewoon WAUW(D)!’ En dat proef je.

Personeel en inrichting
Het personeel was erg vriendelijk en we werden snel geholpen. De tafel waar we aan zaten was gemaakt van een oude schoolbank, ik hoop dat dit een beetje een beeld schets van de aankleding van het restaurant. Niet alleen het eten, maar ook de inrichting is nét iets anders dan anders en dat maakt WAUD bijzonder.

Kom ik terug?
Zéker. Ik ben erg benieuwd naar de rest van de gerechten en ik heb al een paar mensen in mijn hoofd die ik graag mee zou willen nemen naar WAUD. Ik zou gek zijn als ik deze ervaring niet zou delen.