Sharon van Tuil

geniet van goede voeding, ervaar een fitte levensstijl

Fresca

Hotspot: Fresca, Nijmegen

Fresca
Regelmatig ga ik met mijn huisgenoot lunchen in de stad. Normaal ga ik fanatiek Googlen op zoek naar een gave hotspot, maar deze keer besloten we om te gaan rijden met de scooter en kijken waar we uit zouden komen. Dat was een heel erg goed idee! We kwamen uit bij Fresca – love for food. Wat een gezellig plekje!

Keuzes
Voor ieder wat wils! Fresca verkoopt belegde broodjes, salades, hartige (vegan) gerechten, taartjes en je kunt er tevens genieten van een lekkere high tea. Als ik ergens ga lunchen wil ik graag iets anders dan ‘normaal’. De keuze is reuze, de ‘standaard’ broodjes zoals een broodje kip of tonijn zijn verkrijgbaar en ook voor een tosti ham/kaas ben je hier aan het juiste adres.

Mijn keuze viel op de superfoodsalade – groenten van het seizoen met kikkererwten, verse koriander en een heerlijke oosterse dressing. De salade was lekker en vullend! Stijn koos voor een Mexicaanse tortillataart, gevuld met rundergehakt, kidneybonen, zure room en geserveerd met mesclun en zoete chilien. Ik zou mezelf niet zijn als ik deze niet had geproefd. Stiekem was de hartgige taart nóg beter dan mijn salade.

Na de lunch wilde we een taartje delen, maar de keuze tussen bananenbrood, appeltaart, oaty caramel slice, vegan lemon cake en de brownie kon ik niet maken. Dus we namen een espresso walnut slice (wauw… wát een smaaksensatie) en een arretjescake met pepernoten! Alle zoete lekkernijen zijn huisgemaakt en dat proef je. Verrukkelijk.

Fresca

Fresca

Personeel en inrichting
Het personeel is heel vriendelijk en spontaan! En de inrichting in dit eettentje is echt super gezellig! Er heerst een huiselijke sfeer en vooral beneden is het heel erg knus!

Kom ik terug?
Zéker. Ik heb nog nooit zo’n huiskamergevoel meegemaakt! Dit wordt absoluut een hotspot die ik aan veel mensen wil laten zien. Of je nou voor ontbijt, lunch of een taartje komt – hier ben je op het juiste adres.

Vorige

Recept: Salmon salad

Volgende

Recept: Bloemkool fiësta

Geef een reactie

sharon@levenstuil.nl & +31 (0)6 55 77 59 50