Sharon van Tuil

geniet van goede voeding, ervaar een fitte levensstijl

De Brandweerkantine

Hotspot: De Brandweerkantine, Maastricht

De brandweerkantine
De laatste dag van de vakantie brachten we door in Maastricht om verschillende hotspots te bezoeken. Van diverse bronnen werd ik gewezen op restaurant de brandweerkantine. Ik check altijd online de menukaart en hierdoor werd ik erg verrast, waardoor ik er graag heen wilde!

De naam zegt het al, dit restaurant is gevestigd in een oude brandweerkazerne. Het is zelfs mogelijk om via de brandpaal naar beneden te glijden als je naar de wc bent geweest.

Keuzes
Ontbijt, lunch en diner wordt er in dit restaurant geserveerd, maar wij kwamen voor het diner!

We hadden drie uur daarvoor uitgebreid geluncht, dus besloten om alleen een hoofdgerecht te nemen. Maar kiezen tussen een bavette, portobello en sliptong is verschrikkelijk lastig. Op onze borden kwam dus ook uiteindelijk entrecote en coq au vin te liggen. Ik had nog nooit coq au vin gegeten, maar dit was een heerlijke eerste keer! De coq au vin werd geserveerd met aardappelkroketjes en de entrecote met zoete aardappelfrietjes. Ik had het lekkerder gevonden als de frietjes knapperig waren geweest, maar je kan niet altijd alles hebben. De entrecote van het bordje tegenover me heb ik uiteraard ook even geproefd en deze smaakte verrukkelijk!

De Brandweerkantine

De Brandweerkantine

 

Personeel en inrichting

Het personeel was super vriendelijk en het eten kregen we echt heel erg snel!

De inrichting is industrieel, wat logisch is in de oude brandweerkazerne. De meubel bestaan uit oude schooltafels en allemaal verschillende houten stoelen. Dit maakt de strakke uitstraling toch iets rommeliger en daardoor gezelliger.

Naast het eetgedeelte is er nog een apart gedeelte waar je rustig kan zitten of een potje ping pong kan spelen!! Deze kans lieten we uiteraard niet aan ons voorbij gaan en uiteraard heb ik met 3-2 verloren…

Kom ik terug?
Als ik weer in Maastricht ben, ga ik zeker terug. Niet voor diner, maar voor lunch of ontbijt, want ook daar ben ik heel erg benieuwd naar!

Vorige

Recept: Biefstuksalade met noodles

Volgende

Recept: Ovenschotel met bonen en zoete aardappel

Geef een reactie

sharon@levenstuil.nl & +31 (0)6 55 77 59 50